Nyheter 2014
Sidan senast granskad/uppdaterad: 2014-10-20 14:13

Sandin/Bülow släpper trilogi om möbeldesign

2014-09-25

Lagom till bokmässan i Göteborg (25-28 september) släpper design- och entreprenörsduon Kersti Sandin och Lars Bülow tre böcker inom möbeldesign. S+B-böckerna behandlar olika perioder i deras yrkesliv; INREDNINGSARKITEKTER, MÖBELFORMGIVARE, DESIGNENTREPRENÖRER och de kan köpas separat eller samlade i en box.

I de tre böckerna belyses Lars Bülow och Kersti Sandin Bülows insatser som möbel- och inredningsarkitekter. Sedan starten under 70-talet har de förespråkat och skapat design för ökad jämlikhet och större välbefinnande – i hemmen och på arbetsplatser.
Böckerna innehåller texter av Hedvig Hedqvist, Susanne Helgeson och Ingrid Sommar, Kerstin Wickman, Lisbeth Svengren, Sven-Olof Bodenfors och Brita Lena Ekström. Bilderna är tagna av Jonas Sällberg.

På ett frukostseminarium den 26 september (på Bryggan utanför mässentrén) samtalar Kersti Sandin och Lars Bülow om sina nya böcker tillsammans med några av skribenterna.

Läs mer på Sandin/Bülows nylanserade webbplats; www.sandinbulow.com.

Om Lars Bülow
Arkitekt och industridesigner. Företagsledare,vd Lammhults. Styrelseledamot TMF.

Om Kersti Sandin
Arkitekt och industridesigner. Professor vid Carl Malmsten Furniture Studies, Linköpings universitet, och doktorand i design HDK- Göteborgs universitet. Styrelseledamot i Svenskt Tenn och Prins Eugens Waldemarsudde.

Kersti Sandin och Lars Bülow har tilldelats ett antal design- och entreprenörsutmärkelser och finns representerade i samlingarna för samtida design vid Nationalmuseum, Röhsska Museet samt Museum für Angewandte Kunst i Köln. År 1992 grundade de designmöbelföretaget Materia. 

Dela: Share Share

Sök

Möbelfakta
Trä- och Möbelföretagen (TMF)

Besöksadress: Storgatan 19,  Stockholm
Postadress: Box 555 25, 102 04 Stockholm
Tel: 08-762 72 50 (vxl)
E-post: info@mobelfakta.se 
Webbplats: mobelfakta.se