Nyheter 2014
Sidan senast granskad/uppdaterad: 2014-10-20 14:17

Nytt ramavtal för möbler

2014-08-28

SKL Kommentus Inköpscentral AB (SKI) har tecknat nytt ramavtal (Möbler 2013) för möbler till skolor och andra offentliga miljöer. Arbetet med att ta fram utvärderingskraven har skett tillsammans med över 200 upphandlare och beställare, ett antal leverantörer samt TMF och Miljöstyrningsrådet. Ett samarbete som TMF är väldigt nöjda med.
- Vi måste arbeta för att få en bättre offentlig upphandling av möbler, säger Cecilia Ask Engström.

Några av målsättningar med upphandlingen har varit tuffa miljökrav, stor variation i utbud samt hög krav på service från leverantörer till låga möbelkostnader.

- Det är mycket glädjande att SKL Kommentus har haft en dialog med branschen kring utformningen av de nya ramavtalen för möbler. Vi måste arbeta för att få en bättre offentlig upphandling av möbler, säger Cecilia Ask Engström, chef för branschutveckling TMF.

Avtalet löper över två år med start den 25 augusti. Det finns möjlighet till förlängning i ett plus ett år.
Värdet på ramavtalet (Möbler 2013) uppskattas till cirka 400 miljoner kronor/år och är beräknat utifrån de 70-tal kommuner och landsting som avropat möbler på SKI:s tidigare möbelavtal. Totalt handlar det om drygt 600 kommuner och landsting/regioner framöver som ska möblera eller kompletteringsmöblera sina lokaler.

- Vi är mycket nöjda över att våra kunder nu får ett enkelt och bra ramavtal som kan motsvara de flesta behoven inom viktiga möbelområden. Värdet på ramavtalet är betydande och vi har fått många positiva kommentarer från våra leverantörer, säger ansvarig projektledare Peo Bengtsson i en presskommentar.

Källa: Pressmeddelande SKL Kommentus
 

Dela: Share Share

Sök

Möbelfakta
Trä- och Möbelföretagen (TMF)

Besöksadress: Storgatan 19,  Stockholm
Postadress: Box 555 25, 102 04 Stockholm
Tel: 08-762 72 50 (vxl)
E-post: info@mobelfakta.se 
Webbplats: mobelfakta.se