Nyheter 2014
Sidan senast granskad/uppdaterad: 2014-10-20 14:11

Ilse Crawford är Guest of Honour 2015

2014-09-29

Stockholm Furniture & Light Fair bjuder för tolfte året i rad in en välrenommerad internationell designer eller designstudio till att utforma en lounge på Stockholmsmässans entrétorg. 2015 går uppdraget till Ilse Crawford – designer, akademiker och creative director, som blivit utsedd till en av Storbritanniens mest inflytelserika kvinnor inom design.

- Att bli utsedd till Guest of Honour är oerhört smickrande. Stockholm Furniture & Light Fair är en väldigt speciell mässa för den känns så genomtänkt. Det handlar om material och modernitet, kreativitet och industri med inriktning på livskvalitet snarare än på snabba trender. Jag känner stor kulturell samhörighet med Stockholm och har trivts med att arbeta här i många år, berättar Ilse Crawford.

Ilse Crawford, född i London, inledde sin karriär som journalist. Vid 27 års ålder fick hon uppdraget att starta brittiska ELLE Decoration och tio år senare tog karriären henne till New York där hon var vice president på Donna Karan Home. Hon återvände till London 2001 och startade då sin egen designbyrå – Studioilse Creative Direction och Design, som idag har 20 anställda.

Ilse Crawford gör sin livsfilosofi till verklighet tillsammans med sitt områdesöverskridande Londonbaserade team. Det innebär att hon skapar miljöer där människan känner sig bekväm; offentliga utrymmen där alla kan känna sig som hemma och trevliga hem som är meningsfulla för dem som bor i dem. De varumärken hon skapar kombinerar den mänskliga erfarenheten med affärsmässighet.

Ilse Crawford har haft flera uppdrag i Sverige; konceptutveckling och inredning till Mathias Dahlgrens restauranger på Grand Hotel i Stockholm, belysning för Wästberg liksom varumärkesidentitet och inredning till lyxhotellet Ett hem i Stockholm. Andra tidigare projekt är varumärke och inredning till Soho House, New York och koncept och inredning för Duddell's, Hong Kong. Studioilse har också vunnit många priser, se www.studioilse.com .

- Vi är genuint imponerade av Ilse Crawfords förmåga att skapa rum som berör, på det sätt hon får hotell att kännas som välkomnande hem, hur hon framgångsrikt fångar varje projekts egen historia. Under många år har vi följt hennes arbete på nära håll och beundrat den fantastiska bredden i hennes produktion. Vi är mycket glada över att Ilse Crawford är vår Guest of Honour 2015, säger Cecilia Nyberg, projektchef för Stockholm Furniture & Light Fair.

Tidigare Guest of Honour: Patricia Urquiola, Ronan och Erwan Bouroullec, Naoto Fukasawa, Konstantin Grcic, Giulio Cappellini, Ineke Hans, Paul Smith, Arik Levy, Inga Sempé, Oki Sato/Nendo och GamFratesi.

Stockholm Furniture & Light Fair äger rum på Stockholmsmässan 3–7 februari 2015.

Stockholm Furniture & Light Fair är världens största mötesplats för skandinavisk möbel- och belysningsdesign. Här möter inhemska och internationella besökare utbudet av skandinaviska möbler, kontor, design, textil, belysning och övrig inredning för såväl hem- som offentlig miljö. Parallellt med Stockholm Furniture & Light Fair pågår även Stockholm Design Week.

Källa: Pressmeddelande, Stockholm Furniture & Light Fair.
 

Dela: Share Share

Sök

Möbelfakta
Trä- och Möbelföretagen (TMF)

Besöksadress: Storgatan 19,  Stockholm
Postadress: Box 555 25, 102 04 Stockholm
Tel: 08-762 72 50 (vxl)
E-post: info@mobelfakta.se 
Webbplats: mobelfakta.se