Nyheter 2013

Nyheter 2013

Sidan senast granskad/uppdaterad: 2013-01-02 08:29
2013-12-20: Möbelfakta förbi 300-strecket

För precis ett år sedan passerades 100 möbler, i slutet av augusti 200.  Nu har märkningssystemet Möbelfakta tagit sig förbi ännu en milstolpe - över 300 möbler/möbelserier. TMF:s märkningssystem lockar allt fler producenter i möbelbranschen och det hänvisas allt oftare till Möbelfakta vid upphandlingar. Totalt 29 producenter har nu märkt möbler.


2013-11-15: PM: Möbeldagen, temadag för möbelbranschen: Utmaningar och konkurrensfaktorer i möbelindustrin

Inspiration och kunskap – det är hörnstenarna för möbelsveriges självklara årliga forum, Möbeldagen. 2013 vässas konceptet med fler debattinslag än tidigare samt med fokus på underleverantörer och konkurrensfaktorer inom möbelindustrin. Den 19 november i Borås bjuds det på föredrag, paneldiskussioner samt – inte minst - nätverkande. Möbeldagen arrangeras av Trä- och Möbelföretagen (TMF) tillsammans med SP och är en mötesplats för verksamma inom möbel- och inredningsbranschen.


2013-09-18: PM: Satsning på Upphandlingsstödet - ett steg i rätt riktning

Trä- och Möbelföretagen, TMF,  välkomnar den satsning på Upphandlingsstödet som regeringen utlovar i höstbudgeten, som presenterades idag. Jämfört med dagens årliga stöd på 40 miljoner kronor kommer resurserna ökas med 35 miljoner från och med 2015. Dessutom gör regeringen bedömningen att det offentliga upphandlingsstödet behöver koncentreras och därför ska samlas hos Konkurrensverket.


2013-09-11: SvD Opinion: "Upphandlingar får samlat stöd"

Stödet vid upphandlingar ska förstärkas. Det ska också samlas och placeras på Konkurrensverket, istället för att vara uppdelat på flera olika platser så som det fungerar idag. Vi skjuter till pengar för detta i höstbudgeten, skriver ministrarna Stefan Attefall och Annie Lööf på SvD Opinion den 11 september.


2013-09-11: Miljöstyrningsrådet föreslås bli del av Konkurrensverket

I höstens budgetproposition föreslås att Miljöstyrningsrådet tillsammans med Upphandlingsstödet vid Kammarkollegiet och Vinnovas stöd till upphandling ska samlas och placeras på Konkurrensverket.


2013-09-09: PM: Kinnarpskoncernen väljer Möbelfakta

Kinnarpskoncernen med varumärkena Kinnarps, Materia, NC Nordic Care samt Skandiform väljer framöver att fokusera på en märkning i Sverige – Möbelfakta. Koncernen motiverar sig med att Möbelfakta täcker in såväl kvalitet, miljö som socialt ansvar.


2013-08-29: PM: Möbelfakta bräcker 200!

Några månader efter 100-strecket är nu Möbelfakta förbi ännu en milstolpe. Över 200 möbler/möbelserier har blivit märkta. Märkningssystemet lockar allt fler producenter i möbelbranschen och framförallt hänvisas det allt oftare till Möbelfakta vid upphandlingar. Totalt 27 producenter har vid dags dato märkt möbler.


2013-06-12: PM: Första Möbelfakta-märkta köket!

Drygt två år efter nylanseringen har Möbelfakta fått sitt första kök i märkningssortimentet. Det är snickeriföretaget Träteknik AB som når milstolpen. Mer än 160 möbler från Sveriges största möbelproducenter har vid dags dato blivit märka.


2013-04-02: Möbelfakta i Europa

En viktig del i Möbelfaktas arbete är att hålla oss à jour med vad som händer inom möbelområdet ute i Europa och framförallt på våra närmarknader. I maj träffar vi den norska branschorganisation och deltar i en av deras utbildningar i mobelfakta.no.


2013-02-06: Möbelfakta - en trygghet för upphandlarna

Möbelfakta har blivit ett naturligt inslag på möbel-Sveriges årliga mötesplats - Stockholm Furniture Fair - och onsdagen den 6 februari hölls det första av veckans två seminarier med upphandlarfokus. TMF framhöll märkningssystemet stora fördel – en kravpaketering som ger en väldig trygghet i affärerna.


2013-02-01: PM: Möbelfakta i frontlinjen!

Möbelfakta är numera ett naturligt inslag på möbel-Sveriges årliga mötesplats - Stockholm Furniture Fair. Även 2013 dominerar märkningssystemet i Trä- och Möbelföretagens monter där man bl a kan se ett urval av märkta möbler samt ett bildspel över samtliga märkningar. Och – Möbelfakta lockar allt fler!


2013-01-31: TMF intar scenen på Sthlm Furniture Fair!

Det är dags för Stockholm Furniture Fair och därmed laddar Trä- och Möbelföretagen för fullt med aktiviteter. 2013 tar TMF frågan om kopiering till mässans scen i entréhallen genom en debatt om piratkopiering. Vi har fortsatt fokus på Möbelfakta med utställning i montern samt seminarium för upphandlare.


2013-01-02: Uppdatering av Socialt ansvar inom Möbelfakta

Fr om tisdagen den 1 januari 2013 har Socialt Ansvar uppdaterats i Möbelfakta, som en del i den kontinuerliga utvecklingen av systemet.
Uppdateringen innebär en tydligare specificering av kraven och dessa baseras fortsatt på FNs uppförandekod och dess tio principer.

Sök

Möbelfakta
IVL, Svenska Miljöinstitutet
Besöksadress: Vallhallavägen 81, 114 28 Stockholm
Postadress: Box 210 60, 100 31 Stockholm
E-post: info@mobelfakta.se 
Webbplats: mobelfakta.se